11-ят етап на Тур дьо Франс предложи на феновете на колоезденето страхотна битка между двамата големи фаворити за титлата от надпреварата. Шампионът от последните две години Йонас Вингегор надви с фотофиниш победителят от предходните две издания Тадей Погачар след финален спринт на двамата.

Днешният етап бе като изложение на водещите колоездачи в света в момента, като белгиецът Ремко Евенепул финишира трети (+25 секунди), а словенецът Примож Роглич завърши четвърти (+55 секунди) след инцидент в края, като впоследствие той получи от организаторите същото време като Евенепул.

Погачар, който обичайно е по-силен от Вингегор във финалните спринтове, спортсменски подаде ръка на своя опонент след края на 211-километровото трасе. От своя страна Вингегор се разплака след престижния успех, след като през март получи много тежки наранявания при масово падане на колоездачи по време на Обиколката на Баския.

Погачар продължава да носи жълтата тениска и има аванс от малко над минута пред Евенепул в генералното класиране. Трети е Вингегор (+1:14), а Роглич допълва топ 4 (+2:15).

В четвъртък състезателите ще трябва да преминат 203,6 километра от Орилак до Вилньов.