Министърът на младежта и спорта Георги Глушков връчи почетен плакет на Любомир Епитропов, който спечели златен медал на 200 м бруст на Европейското първенство по плуване в Белград. Постижението на Епитропов е историческо за родното плуване, тъй като с него той стана първият европейски шампион за България при мъжете на 50-метров басейн.

„Радостно е, когато български състезатели постигат такива успехи. В плуването конкуренцията е много голяма, но когато има силна мотивация и добра подготовка, резултатите идват. Вярвам, че ще ни радваш с още постижения в бъдеще“, обърна се министър Глушков към европейския шампион.

Българският състезател финишира във финала на 200 м бруст с време 2:09.45 минути, с което подобри собствения си национален рекорд и покри норматив "А" за участие на Олимпийските игри в Париж.

„Доволен съм от постигнатото. Изпълних целите, които си бях поставил. Надявам се доброто ми представяне да се пренесе и на Игрите в Париж“, сподели Любомир Епитропов, който ще бъде и един от знаменосците на българската делегация по време на церемонията по откриването на Олимпиадата.

Освен Епитропов страната ни ще има още трима представители в плуването на най-големия спортен форум – Петър Мицин, Йосиф Миладинов и Габриела Георгиева.

На срещата при министър Глушков присъстваха генералният секретар на Българската федерация плувни спортове Димитър Бобев, генералният мениджър на националния отбор Кристиян Минковски и треньорът на Епитропов – Николай Вакареев.