Смятам, че и аз, и Стилияна съвсем реалистично можем да се борим за медалите в многобоя. Просто си пожелаваме една спокойна и безгрешна игра. Това заяви Боряна Калейн в съвместно интервю със Стилияна Николова за БГНЕС преди днешния тържествен обяд в 888 Taste Show Asian Cuisine, в комплекс Palms Royale Sofia, по случай силното представяне на гимнастичките ни на Европейското първенство в Будапеща.

В унгарската столица Калейн грабна титлата на обръч и бронз на бухалки, докато Николова триумфира в многобоя и спечели сребро на обръч.

„Това Европейско първенство беше много успешно. Аз лично съм много доволна от моето представяне и съм много щастлива от това състезание“, каза Стилияна относно представянето си на Европейското, а Боряна добави: „Наистина едно много успешно европейско първенство за целия български отбор. Върнахме се с толкова медали, колкото участници. Можем да кажем, че мисията е преизпълнена“.

Говорейки по конкретно за изминалия шампионат, Калейн сподели: „Аз лично съм доволна от начина, по който играх в квалификациите и на финалите. В многобоя не се представих по възможно най-добрия начин, но пък си направихме една равносметка с треньорите и знаем какво ще имаме да работим за Олимпийските игри“. А Николова отчете грешките си в квалификациите. „При мен в квалификациите имаше някои неточности и грешки, но като цяло имах много силно състезание и съм доволна от него.

В края на месец юли за грациите ни предстои Олимпиада в Париж. Относно шансовете си за медал във френската столица, Боряна каза: „Смятам, че и аз, и Стилияна съвсем реалистично можем да се борим за медалите в многобоя. Просто си пожелаваме една спокойна и безгрешна игра“, а Стилияна допълни: „Дано да играем по много достоен начин“.

По отношение на конкуренцията си на Летните игри, Калейн заяви, че няма притеснения и концентрацията е изцяло върху нашите съчетания. „Притеснения не бих казала. Разбира се, не подценяваме по никакъв начин нашата конкуренция, но в крайна сметка е важно как ние ще си свършим работата и по какъв начин ние ще се представим, така че сме изцяло концентрирани върху това“.

И двете гимнастички благодариха на Фондация „Спорт в България“ за продължаващата подкрепа. „Много благодарим на Фондация „Спорт в България“ за подкрепата и доверието към нас“, каза Николова, а Калейн я допълни: „Благодарни сме на Фондация „Спорт в България“ за това, че подкрепя българския спорт, за това, че винаги ни стои зад гърба, независимо от това дали се представяме по най-добрия начин или не чак толкова – няма какво да кажа освен „благодаря“!“, завърши тя.