Първият българин с професионален договор в МЛБ Йоанис Александров разкри, че за него се грижи екип от над 25 души. 18-годишният бейзболист подписа договор с Чикаго Къбс, въпреки че бе желан от 23 американски клуба.

„За мен се грижат около 25 човека. Агенти, адвокати, кондиционни треньори, психолози, нутриционисти, финансови съветници, спонсори и какво ли още не“, заяви Йоанис Александров в подкаста „Фактор“.

„В последния месец, преди да попиша договор, всички скаути бяха учудени как съм успял да си вдигна толкова рязко показателите. В тези шоукейсове се прави едно и също нещо – тичане, хвърляне и батиране. Аз най-много се отличавах с батирането. От 30 топки, които ми хвърли моят треньор, аз успях да изкарам 20. Изкарах една и всички бяха добре. Изкарах 5 и вече почнаха да ме гледат. Изкарах 10 и вече почнаха да пишат. На 20-та топка вече почнаха да звънят по телефона.

Всичко се случи като на филм. 23 отбора имаха интерес от мен, от тях в последния ми шоукейс останаха 6, тъй като агентът ми поиска по-високи условия. Накрая останаха Чикаго, Янките, Атланта, Атлетикс и още един отбор. В този последен шоукейс ми дадоха бата на Виктор Мартинес, играч от МЛБ. Дават ми тази бата и първата топка не успявам да я ударя. И почнах да кипя. Втората топка я ударих с моя най-мощен удар – 116 мили в час, над 160 км/ч. След като направих този удар, се обърнах и всичките скаути бяха на телефоните“, добави роденият в София талант.  

„Има още много работа. Много, много. Прогресът е дълъг. Бейзболът е много труден спорт. Планът е за 5 години. Може да се случи и за 7 г. Има много играчи, които и на 19 години стигат в Мейджър лигата. Тази година имаше едно момче, което подписа на 19 години със Сиатъл. И сега подписа договор за 220 млн. долара. Това е планът!“, каза още Йоанис Александров.