След по-малко от два месеца ни предстои началото на тридесет и вторите летни олимпийски игри, Токио 2020. Игрите трябваше да се проведат миналата година, но поради пандемията от ковид 19 ще станем свидетели на провеждането им през лятото на 2021 година.

Новото при тази олимпиада е, че имаме добавени четири нови спорта, а именно карате, спортно катерене, сърфинг и скейтборд. Ще видим и три нови дисциплини на вече съществуващите спортове.

Новите дисциплини са баскетбол 3х3, фрийстал ВМХ и щафетно колоездене. Токио спечели кандидатурата си състезавайки се с Истанбул и Мадрид, но никой не очакваше, че ще се появят форсмажорни обстоятелства пред провеждането на игрите. Дори и сега, когато ще се проведат, организаторите няма да допускат чужденци в публиката на събитията, единствено японци ще могат да наблюдават на живо. Всичко това е свързано с мерките против пандемията.

На Олимпиадата ще бъдат представени всички популярни спортове, така че вие ще можете да залагате на своя спорт. На първенство от най-високо ниво, особено в индивидуалните спортове, се представят изключително подготвени спортисти.

При груповите спортове като футбол и баскетбол например пък не винаги най-добрите състезатели на страната са в отбора и причината е ясна, дава се шанс на по-млади, звездите са с много натоварен график и примерно само месец преди Олимпиадата имаме провеждане на голям футболен форум Евро 2020.

Любителите на залози е важно да се съобразят с тези особености на първенството и да не залагат на сляпо на отбори, които в друг формат състезание са фаворити. Добре е да се придържате към безопасното залагане, и да го правите стратегически, а не под въздействието на емоции.

Както казахме при индивидуалните спортове всичко е различно, тук състезателят се е готвил специално за този най-висок форум за дисциплината му. От индивидуалните спортове любителите на залози могат да обърнат внимание на спортове като бокс, борба, фехтовка, джудо, интересен спорт е вдигането на тежести, но е добре да се запознаете добре със спецификата на провеждане и оценките при състезанието.

Олимпиадата ни дава възможност и да залагаме и следим на играта на тенис, както на корт, така и на маса. Любителите на колоезденето също ще могат освен да усетят емоциите на състезанието, също и да заложат на своите фаворити. 

От груповите спортове вече споменахме футбола и баскетбола. Особено при баскетбола в последните първенства се водеха наистина интересни битки и до финала всичко беше пълно с напрежение и спортни емоции. Любителите на хандбала ще могат да гледат и залагат, както на мъжки, така и на женският вариант. Волейбола ще е представен, както в зала, така и плажен.

В последните години у нас започна да набира популярност ръгбито, любителите на този спорт у нас сега ще могат да гледат състезание на много високо равнище, а тези от тях, които обичат залозите ще могат да проверят познанията. Хокеят на трева също ще бъде представен, както на състезанието, така и сред възможностите за залог при различните букмейкъри.

Предстои ни едно много интересно лято, в което ще можем да видим първо футболния турнир Евро 2020, а след това и да усетим тръпката и големите емоции от олимпиадата Токио 2020. Различните видове спорт имат свои правила за провеждане, специфика, но всеки един от тях носи много емоции, наслада, адреналин и красота за своите почитатели. Да се насладим на идващото спортно лято.