Отлично начало за България в първото за годината голямо състезание в художествената гимнастика. Ансамбълът ни за девойки спечели сребърен медал за композицията си с 5 топки на международния турнир в Москва, който съпътства Гран при надпреварата там.

Нашите получиха оценка от 33,050 т. Златото бе за домакините от Русия с 36,750 т., а трети е ансамбълът на Беларус с оценка - 32,750 т, информира "Монитор".

Момичетата на треньорите Вяра Ваташка и Цветелина Найденова изиграха много добре своята композиция - със самочувствие и хъс, и единствени изпълниха всичко без груби грешки. Това е първо появяване на голям форум на малките ни грации, които показаха много голямо израстване и стабилност. Съдия при ансамблите с 5 топки на D1 от България пък бе Християна Тодорова.

„Браво на всички за първото излизане на килима на българките в руската столица“, заявиха от федерацията ни, а президентът Илиана Раева коментира в социалните мрежи: „Браво! Честит сребърен медал и успешен старт за 2021 година! Прекрасна игра на малките ни лъвчета!“

Тимът ни се подготвя за европейското първенство във Варна през юни.