Двукратната олимпийска шампионка Евгения Канаева ще пристигне като треньор на отбора на Русия за международния турнир по художествена гимнастика "София къп", който ще се проведе от 4 до 6 април в зала "София". Канаева е единствената състезателка по художествена гимнастика в света със златни медали от две олимпиади - Пекин 2008 и Лондон 2012. 

От световни първенства тя има общо 18 медала, от които 17 златни и 1 сребърен. На световното първенство през 2009 година в Япония Канаева става първата гимнастичка в историята, която спечели всичките 6 златни медала. На световното първенство в Монпелие през 2011 година отново завоюва всичките 6 златни медала.

От европейски първенства Канаева е завоювала 14 медала, от които 13 златни и 1 сребърен.  Олимпийската, световна и европейска шампионка Евгения Канаева за а първи път ще бъде в България като треньор на отбора на Русия, който пристига с най-силните девойки, които ще участват на Световното първенство в Москва през тази година.

Турнирът за първи път няма да бъде в "Арена Армеец", а ще се проведе в зала "София" в Борисовата градина. В него ще участват 17 отбора ансамбъл девойки, както и представителки на 30 държави в надпреварата при жени и девойки индивидуално.