Грациите изиграха последното си съчетание пред 12 хиляди души в претъпканата зала "Арена Армеец!
 

Момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика по този начин казаха сбогом на спорта като състезателки и бяха изпратени по един изключително грандиозен и достоен начин от своите фенове и от хората, които се чувстват българи.

Галерия


Шоуто бе просто невероятно, а "черешката на тортата" бе присъствието на нежната Цвети Стоянова, която дълго време се бореше за живота си, но благодарение на силната си воля и на любовта на нейните близки и фенове успя да се справи перфектно с тази трудна задача. 

Тя бе аплодирана бурно от публиката и се разплака от емоции. Цвети бе в присъствието на своя приятел - футболиста Александър Любенов. 

Бронзовите медалистки от Игрите в Рио - Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Ренета Камберова и Любомира Казанова, както и момичетата, които преди това бяха част от тима, в лицата на Катрин Велкова и Елена Тодорова, вдигнаха на крака публиката. 

Спектакълът иначе започна с впечатляващо изпълнение и на седемте гимнастички, които успяха да донесат на България внушителните 81 медала през последните няколко години.

Певецът Влади Ампов - Графа поздрави момичетата със свои изпълнения, а първото солово изпълнение за вечерта бе на Катрин Велкова, която бе подкрепена от осем малки грации от столичния клуб Локомотив, където в момента е треньорка.

След нея с елегантна маска и черна пелерина на сцената се появи Елена Тодорова, а след това Ренета Камберова успя да изуми всички с перфектно изпълнение на фона на "Лунната соната", изпълнена на живо с флейта.


Капитанката Михаела Маевска също получи силни аплодисменти след драматично и изключително динамично съчетание, а Цвети Найденова, която бе след нея, раздвижи трибуните с ефектно изпълнение с фолклорни мотиви под съпровода на тъпан.

Християна Тодорова пък бе избрала доста "живо" изпълнение, за да каже сбогом на българската публика, а последна бе "златната" резерва Любомира Казанова, която заложи на музиката, на едно от съчетанията с което ансамбълът спечели бронза в Рио.

В края на нейното изпълнение грациите благодариха на всички, които са им помогнали през годините, а след това Ина Ананиева и Илиана Раева изнесоха прочувствена реч.

Последва и представянето на новия ансамбъл от Ананиева, а след това спиращо дъха съвместно изпълнение между стария и новия ансамбъл. 

В самия край Раева, Ананиева и момичетата от стария ансамбъл направиха почетна обиколка, за да поздравят публиката.