Скот Дарлинг направи първия си мач без допуснат гол през сезона, след като отрази 28 удара на вратата на Чикаго в първенството на НХЛ. Чикаго се разправи с 4:0 с Уинипег като гост и събра 90 точки, заемайки 3-о място в Централната дивизия.

Андрю Лад вкара срещу бившия си отбор, а Блекхоукс сложиха край на серията си от четири поредни поражения. Патрик Кейн и Мариан Хоса се разписаха в рамките на 26 секунди в началото на втория период, а Томас Флайшман също отбеляза едно попадение за Чикаго.

Бъфало Сейбърс се наложи с 3:1 над Отава, като новобранецът Сам Райнхарт вкара едно попадение и добави асистенция. Ник Деслори и Зак Богосян също се разписаха за победителите, които с 68 точки са на дъното на Атлантическата дивизия. Гостите о т Канада са малко пред тях със 71.

Едмънтън изненадващо се наложи с 2:0 над Ванкувър като домакин, а вратарят им Камерън Талбът спаси 40 удара и регистрира трети шътаут за сезона.

Джордан Еберле и Мат Хендрикс се разписаха за Нефтодобивниците, които спечелиха 7 от последните си 11 мача. Едмънтън се доближи на 4 точки от 4-ото място в Тихоокеанската дивизия, но все още е последен. Гостите от Ванкувър също са там, само с точка пред Едмънтън.

Вашингтон, който е водач в цялото класиране на Лигата със 107 точки, се разправи с 4:1 с Нешвил Придейтърс. Даниъл Уиник вкара две попадения за столичани, а по едно добавиха Евгений Кузнецов и Андре Бураковски.

Така Кепитълс са само на две точки от спечелването на титлата в дивизия Метрополитен, а също така и да вземат първата позиция в Източната конференция.