Лидерът Вашингтон надделя като гост с 2:1 след наказателни удари над Анахайм и прекъсна рекордната серия на съперника от 11 поредни победи в Националната хокейна лига. Домакините поведоха с попадение в първата минута на Райън Гецлаф, а Андре Бураковски изравни в 41-ата секунда на третия период.

При наказателните удари Ти Джей Оши и Никлас Бекстрьом се разписаха и донесоха 49-ата победа в 66 мача от началото на кампанията за столичани, които остават убедително на върха със 102 точки. Вратарят Брейдън Холтби допринесе с 27 спасявания.

Анахайм, който няма поражение в редовното време в последните си 14 срещи, е лидер в Тихоокеанската дивизия с 83 точки.

Лос Анджелис разгроми гостуващия Ванкувър с 5:1. Джеф Картър реализира две попадения, Анже Копират добави гол и две асистенции, а Дрю Доти се отличи с гол и асистенция за успеха.

Борещият се за класиране в плейофите Филаделфия постигна ценен успех с 4:2 над гостуващия Тампа Бей и прекъсна рекордната в клубната история серия на противника от девет поредни успеха. Шейн Гостисбихиър се разписа два пъти, Брейдън Шен допринесе с гол и асистенция, а Уейн Симъндс оформи успеха на празна врата 33 секунди преди края.

Филаделфия вече е 2 точки от осмото място в Източната конференция, което е последното, даващо право на участие в следсезонните елиминации за купа "Стенли". 

Лий Стемпняк вкара минута преди края на продължението, а Бостън се наложи с 5:4 над домакина Флорида. Стемпняк добави и 2 асистенции, а Патрис Бержерон се отличи с два гола за победителите, а вратарят Туука Раск завърши с внушителните 47 спасявания.

Успехът направи наставника Клод Жулиен най-успешният треньор в историята на Бостън с 388 победи, с една повече от Арт Рос. Иржи Худлер вкара два пъти за домакините, които наваксаха изоставане от 1:4 в редовното време, но не успяха да реализират пълен обрат.

Яромир Ягър завърши с една асистенция и вече е еднолично трети във вечната ранглиста на НХЛ по този показател с 1851, задминавайки Горди Хоу. Пред него вечe са само Уейн Грецки с 2857 и Марк Месие с 1887.

Сам Райнхарт единствен вкара при дузпите, а Бъфало навакса два гола пасив и стигна до успеха с 4:3 при гостуването си на Торонто. Вратарят Семьон Варламов спаси 37 удара и помогна за успеха на Колорадо с 3:1 над гостуващия Аризона. Мат Дюшен и Михаил Григоренко се отличиха с по гол и асистенция за домакините.

Джо Павелски вкара в 19-ата секунда на продължението, а стражът Мартин Джоунс направи рекордните в кариерата си 47 спасявания при победата на Сан Хосе над Калгари с 2:1 като гост.