Дмитрий Яскин вкара победен гол в полза на Сейнт Луис за 2:1 срещу Детройт, с което Сините се изравниха с Далас на второто място в Централната дивизия на Западната конференция. Червените криле пък пропуснаха възможност да се доближат на точка от лидера в Атлантическата дивизия Флорида и останаха равни с Тампа Бей.

Яскин се разписа след 12:13 минути игра в последната третина, а Тай Рати вкара първата шайба във вратата на Детройт в края на началната третина. Хенрик Зетеберг върна едно попадение за Червените криле 2:13 минути преди края, след като домакините извадиха вратаря си за предимство с двама хокеисти, но изравнителен гол не падна.

Брайън Елиът извади 29 удара на вратата на отбора от Сейнт Луис, който е в серия от три поредни победи и пет от последните шест мача. Червените криле пък загубиха и от Филаделфия в неделя.

Центърът Рикард Ракел вкара рекордния в кариерата си десети гол за сезона в НХЛ, за да донесе победа на Анахайм с 3:1 над Минесота пред 15,962 зрители в "Хонда Сентър". Десните крила Крис Стюърт и Якоб Силфверберг добавиха по една шайба за Патоците, които спечелиха четвърти мач от последните си шест.

Защитникът Франсоа Бошемен вкара 31.7 секунди преди сирената при победа на Колорадо с 2:1 над Бъфало в последен мач от програмата на НХЛ за сряда вечер. Лявото крило Алекс Тангуай завърши мача с гол и асистенция, докато вратарят Семьон Варламов спаси 27 шайби на вратата на Лавините, които обаче са пети в Централната дивизия.