Тимът на Филаделфия е вече само на две точки от зоната на плейофите в НХЛ, записвайки четвърта пореден успех след 3:2 като домакин над Бостън. Победното попадение реализира Марк Щрайт в 12-ата минута на третата част, възползвайки се от подаване на капитана Клод Жиру.

Само 82 секунди по-рано Уейн Симъндс бе изравнил за домакините след пас на Якуб Ворачек. Именно чешкият национал реализира и първия гол в мача, когато се разписа две минути преди края на първата третина.

За Бостън попаденията отбелязаха Кевин Милър и Луи Ериксон при числено превъзходство през втората част. С победата Филаделфия събра 45 точки от 41 мача и заема 12-то място в Източната конференция. Бостън е осми с 47 точки, но и мач повече.

Отборът на Калгари прекъсна серията на Флорида от 13 мача с поне една спечелена точка, след като разгроми съперника си с 6:0. С основна заслуга за това бе новобранецът Сам Бенет, който вкара цели 4 попадения с едва 5 изстрела към противниковата врата.

Бенет откри резултата 56 секунди след началото на мача, а до края на първата третина вече бе оформил първия хеттрик в кариерата си в лигата. Последното му попадение дойде в заключителните секунди на срещата, а другите два гола за канадците реализираха Джони Годро през първата и Мейсън Реймънд през втората част.

Вратарят Йонас Хилер трябваше да спаси само 15 изстрела, за да запише общо 22-и шътаут и първи за сезона. Въпреки поражението, Флорида остава начело в Атлантическата дивизия с 57 точки, докато Калгари е шести в Тихоокеанската.

В другите два двубоя от тази нощ Анахайм надигра като домакин Отава с 4:1 с три гола в последните пет минути на мача, а Кълъмбъс спечели като гост на Торонто с 3:1.