С очаквания за огромна конкуренция и интересни битки започва от утре международния турнир по плажен хандбал в Приморско. Участие в тридневната надпревара на плажната ивица на Международния младежки център (ММЦ) ще вземат тимове от България, Турция и Сърбия. За първа година турнирът ще бъде под шапката на European Beach Handball Tour към Европейската федерация по хандбал, което е гаранция за високо качество и много емоции.

Особено силен се очертава да бъде отборът Блачка Паланка от Сърбия, които разполага в състава си с национални състезатели и пристига у нас с амбиции за първото място при мъжете. Западните ни съседи имат сериозни традиции в плажния хандбал, като в момента са 4-ти в Европа и 6-ти в света.

„Всички отбори в турнира идват с надеждата за много силна конкуренция и мисъл за първото място. Сръбският тим на Блачка Паланка е много силен, но бъдете сигурни, че българските отбори няма да се дадат. Те вече натрупаха опит и са готови на поднесат винаги изненади. Все пак най-важно за нас е всичко да протече в духа на честната игра, тъй като това е в основата на философията на хандбала“, заяви Илонка Стойчева, организатор на турнира.

В Приморско още днес пристигнаха сръбските отбори и тези на „Панагюрище“, съдиите от Европейската федерация Аня Анджусич (Сърбия) и Ирена Пантич (Сърбия), както и делегатът Лазар Мишков. Останалите състезатели ще бъдат в Приморско утре.

„Времето и в трите дни ще бъде слънчево и се надяваме да създадем настроение и емоции както на състезателите, така и на зрителите, които дойдат да гледат мачовете“, казаха още от организаторите. За доброто настроение на феновете ще се грижат водещ и диджей. Срещите ще се излъчват пряко в интернет на адрес: http://original.livestream.com/samvr

Първите мачове от турнира са утре от 13,00 часа, а официалното откриване ще започне в 16,10 ч. с дейното участие на кмета на Приморско Димитър Германов

УЧАСТНИЦИТЕ В ТУРНИРА:

МЪЖЕ:

Група А

1.            CICS (Истанбул) – Турция

2.            „Приморско“ (Приморско)

3.            ХК „Албатрос“ (Бургас)

4.            ХК „Калиакра“ (Каварна)

5.            ХК „Стови“ (с. Труд)

Група Б

1.            BHC 2 AREG (Бачка Паланка) – Сърбия

2.            ХК „Локомотив“ (Варна)

3.            „Мартин“ (София)

4.            ХК „ПТТГ“ (Панагюрище)

5.            ХК „Академик“ ТУ (Пловдив)

ЖЕНИ

1.            RK „Петроварадин“ (Нови Сад) – Сърбия

2.            „Люлин“ (София)

3.            ХК „Панагюрище“ (Панагюрище)

4.            ХК „Ники спорт“ (Сливница)

5.            ХК „Албатрос“ (Бургас)