Интригата след днешния етап в обиколката на Франция изчезна почти напълно след като лидерът Винченцо Нибали спечели убедителна победа.

Днешният 13-ти етап се очакваше с голям интерес, тъй като бе най-тежкият планински етап досега. В допълнение на това денят бе изключително горещ, което допълнително затрудни колоездачите.

Това даде надежди на конкурентите на Нибали, че ще успеят да го затруднят и да съкратят изоставането си до него. Вместо това италианецът демонстрира категорично, че е най-силният колоездач след отпадането на Кристофър Фруум и Алберто Контадор.

На финалното изкачване той първо неутрализира няколкото атаки на съперниците, а към края наложи темпо, което бе непосилно за останалите. Така на финала Нибали натрупа 50 секунди аванс пред основния му съперник Алехандро Валверде, който вече изостава на 3 минути и половина в генералното класиране. Останалите му преследвачи загубиха още повече.

При липсата на интрига за жълтата фланелка най-интересна бе борбата за бялата фланелка за най-добър млад колоездач. Вторият Тибо Пино направи страхотно представяне и дори дълго време кара заедно с Нибали, като едва в последните 2 километра леко изостана. Временният лидер в това класиране Роман Барде обаче също показа страхотен характер и макар да бе по-назад, хвърли и всички сили и минимизира загубите от сънародника си. Така в генералното класиране двамата французи са разделени на само 16 секунди. Освен лидери при младите състезатели, те са на трето и четвърто място в общото класиране.

Утре предстои нов планински етап с три големи изкачвания и край на етапа на изкачване, което дава нов шанс за атаки.