MotoGP ще се завърне в Унгария за първи път от 1992 година, след като постигна споразумение пистата "Балатон Парк" да бъде домакин на кръг от шампионата от следващия сезон, съобщиха промоутърите от "Дорна", цитирани от "Ройтерс".

След първото състезание в Унгария през 1990-а, последвано от второ през 1992 година, MotoGP отново ще има старт в страната с предварителни дати за 22-24 август 2025-а.

Пистата, разположена близо до езерото Балатон, ще бъде подобрена преди надпреварата, а Световният шампионат по супербайк (WorldSBK) също ще проведе състезание на нея през следващия сезон.

"Много сме щастливи да съобщим, че "Балатон Парк" ще бъде в календара за 2025 година за MotoGP и WorldSBK. Пистата е на страхотно място и ще бъде фантастична дестинация за феновете", каза Кармело Еспелета, главен изпълнителен директор на "Дорна Спортс".

"Работата е в ход, за да се подготви трасето за историческия му дебют в календара, добавяйки още една глава към историята на Унгария в мотоциклетните Гран При състезания", добави той.

Сезон 2025 в MotoGP трябва да започне през март с Гран При на Тайланд.