От Макларън скочиха срещу Макс Верстапен и обявиха, че той е преминал всякакви граници и си е получил заслуженото в Гран При на Мексико. 

Нидерландецът бе замесен в два нови инцидента с Ландо Норис, като имаше лек удар между тях, заради които получи 2 наказания от по 10 секунди и в крайна сметка остана 6-и в състезанието. 

Агресивните му действия рискуваха да се стигне до удар между двамата, което британецът успя да избегне, а този път стюардите бяха твърде сурови със световния шампион. 

„Поведението му беше опасно и той се получи заслуженото. Трябваше да изляза от пистата, за да избегна удар помежду ни. Както миналия път. Уважавам Макс заради много неща, но все пак бях готов да очаквам подобно нещо от него. Мисля, че този път отиде твърде далеч и се надявам, че следващите ни битки ще бъдат по-чисти“ заяви Ландо. 

Шефът на Макларън Зак Браун бе още по-краен в изказването си. „Карането на Макс е нелепо! Тези две наказания дори не са достатъчни. Все пак аплодирам стюардите на ФИА. Това просто трябва да спре“ изтъкна той.