Жалбата на Макларън за наказанието от 5 секунди на Ландо Норис в Щатите, очаквано бе отхвърлена. Така британецът остава 4-и и не успя да измести Макс Верстапен от подиума. 

Стюардите от Остин се срещнаха с представители на Макларън, Ред Бул и ФИА по видео-връзка, като трябваше да представят значими нови доказателства, които не са били налични по време на решението. 

От Макларън твърдяха, че в ситуацията Макс Верстапен всъщност е бил изпреварващия, което е било грешно преценено. 5 часа по-късно обаче, стюардите отсъдиха, че предоставените доказателства не са достатъчно значими и отхвърлиха жалбата. От отбора изразиха разочарование от отсъждането, макар и да признаха, че то е било очаквано. 

Така Ландо Норис остана 57 точки от Макс Верстапен 5 кръга преди края на сезона, докато при конструкторите Макларън води с 40 точки пред Ред Бул и с 48 пред Ферари. 

Иначе във втората сесия в Мексико Оскар Пиастри бе втори, но по-малко от 2 десети от лидера Карлос Сайнц, докато Норис остана 5-и, на 0.249. 

Иначе проблемите на Макс Верстапен с двигателя продължиха и той не направи обиколка за време. При потенциална смяна на мотора или на елементи, той подлежи на наказание, което вероятно е надеждата и на Макларън. 

Джордж Ръсел, който бе №1 в първата тренировка, пък се разби здраво във втората, изпускайки колата на 8-и завой. Той накуцвайки се отправи към линейката след случилото се, но след направените тестове бе освободен от медицинския център.