Един от най-обещаващите млади пилоти във Формула 1 може да се превърне в новата голяма фигура в Ред Бул. Информацията разпространи съветникът на Биковете Хелмут Марко. 

Става дума за състезателя на Макларън Оскар Пиастри, който впечатлява през този сезо и според твърденията неговият мениджър Марк Уебър усилено се опитва да уреди преговори с Ред Бул. 

Уебър е бивш пилот на отбора между 2007 и 2013 и има достатъчно връзки в тима, където позицията на Серхио Перес е твърде несигурна, а дори се смята, че след 2025-а е много вероятно дори и Макс Верстапен да напусне, като е спряган за Мерцедес и Астън Мартин. 

„Марк Уебър усилено търси разговори с нас“ заяви Марко по адрес на слуховете свързани с Пиастри, който все пак  е обвързан с Макларън до края на 2026-а. 

Младият пилот вече спечели 2 победи през този сезон и показа страхотна твърдост на пистата на няколко пъти, като според мнозина  дори е по-устойчивият от съотборника си Ландо Норис, който все пак има повече точки и е основен конкурент на Верстапен за титлата. 

Според Ралф Шумахер австралиецът би бил идеален заместник на Верстапен, като дори счита, че в Ред Бул трябва да започнат да се настройват, че от 2026-а нидерландецът няма да бъде в техния автомобил.