От Ферари гледат към титлата при конструкторите  във Формула 1. Това обявиха пилотите на тима след впечатляващата двойна победа в Остин. 

Черните кончета не въведоха нови неща по колите си, но демонстрираха отлична работа с гумите и Шарл Льоклер и Карлос Сайнц бяха напълно недостижими. Така тимът вече е само на 8 точки от Ред Бул и на 48 от лидера Макларън, но при цели 5 уикенда до края. 

„Това е целта. Надявам се, че ще продължим да бъдем на ниво до края и ще можем да спечелим титлата при конструкторите. Целта е оптимистична, но трябва да се борим за нея и ще видим какво ще постигнем до края. Все пак разликите са минимални, така че е трудно да се прогнозира какво ще се случи. Важното е, че посоката ни е правилна“ заяви Льоклер. 

„Макларън все още има предимство в точките, но ние не сме толкова назад, особено ако продължим да се представяме така. В Мексико и Вегас трябва отново да сме силни, докато трудностите вероятно ще бъдат в Катар. Най-важното е просто да имаме нужното темпо“ добави Сайнц. 

Шефът на отбора Фредерик Васьор все пак запази спокойствие. „Борбата е между 4 отбора и е много трудно да се прогнозира какво ще стане. В много уикенда някой започва силно и после изчезва. Затова не трябва да изпадаме в еуфория. Това, че сме били силни през последния уикенд не означава, че и в следващия ще е същото. Планът е да въведем още подобрения, вероятно за Катар“ каза той.