От Макларън очаквано обявиха за „неуместно“ наказанието на Ландо Норис и негодуваха срещу действията на Макс Верстапен при поредната здрава битка между двамата пилоти. 

„Начинът, по който стюардите се намесиха бе неуместен, защото и двете коли излязоха от пистата, така че и двете получиха предимство“ заяви босът на тима Андреа Стела, който категорично не се съгласи с обяснението, че Ландо е наказан, защото Макс е бил пред Норис във върха на завоя. 

„Не смятам, че това е правилен довод, когато интерпретираш опит за изпреварване. Според мен колата, която се защитава продължи направо към върха на завоя. Той просто кара направо и излиза извън пистата, както и Ландо, като не му дава шанс да завърши изпреварването. Ако съм журналист, бих преброил колко пъти Макс прави това, когато се защитава“ добави той. 

„И двете коли напускат пистата и печелят предимство, ако такова изобщо се печели. Когато видях, че има разследване, бях сигурен, че наказанието ще е за Макс, тъй като той избута Ландо. Дори съм изненадан, че стюардите не дискутираха това с пилотите след състезанието. Ситуацията е неясна и детайлите са важни. Защо е това бързане, при положение, че решението е от ключово значение“ негодуваше още Стела.