Макс Верстапен ще продължи с бойкота на ФИА след скандала в Сингапур, когато бе наказан заради използването на нецензурен език по радиото. 

Той отгаваряше максимално кратко на въпросите на репортерите след надпреварата и обяви, че ще продължи да го прави и сега. 

Нидерландецът разкри, че след случилото се не е бил търсен от автомобилната централа, а от асоциацията на пилотите се очаква да излязат скоро с официална позиция по темата. 

„Никой от ФИА не се е свързал с мен, така че няма никаква промяна. Аз съм отворен  за разговор с Бин Сулайем, но не съм аз този, който трябва да го инициара. Аз просто си живея живота, затова ще продължа да говоря малко, което така или иначе ми допада“ заяви той. 

Верстапен започва в САЩ решителната серия от 6 състезания до края на сезона в стремежа да запази титлата си. Той отрече нередовният елемент, открит в колите на отбора, да е помагал за представянето, но и не очаква нововъведенията болидите да помогнат за настигането на Макларън. 

„Предвид разликата в Сингапур подобренията едва ли ще ни помогнат  да настигнем Макларън. Всяка писта обаче е различна. Не очаквам обаче всичко изведнъж да се промени драматично и да доминираме. Имаме ограничения, но стремежът ни е да се подобрим“ отчете той.