Доминантът във Формула 1 в последните години Ред Бул бе хванат на практика в измама в навечерието на Гран При на САЩ, но няма да получи наказание, тъй като Биковете са експлоатирали сивата зона в правилата. 

От тима признаха, че са използвали елемент в автомобила, който променя отстоянието на колата от настилката между квалификацията и състезанието, което е забранено, тъй като болидите са в условията на „закрит парк“ и по тях не могат да се правят генерални промени. 

Конкуренти на Биковете са сезирали ФИА за своите подозрения и в крайна сметка се оказа, че от Ред Бул са се опитали да хитруват, използвайки неразрешен елемент в предната част на пода. След разговори със световната  централа по автомобилите ще се направят  необходимите промени. 

„Да, такъв елемент съществува, но той е недостъпен, когато колата е готова за състезанията. След разговори с ФИА бе взето решение да направим необходимите промени“ заяви говорителят на отбора. 

От автомобилната централа обявиха, че ще затегнат проверките за опити за заобикаляне на правилата, след като в Баку пък стана ясно, че Макларън използва неразрешен начин за увеличаване на скоростта с т.нар.“мини ДРС“ в горната част на задното крило. 

Двата тима са в здрава битка, като Ландо Норис преследва Макс Верстапен при пилотите с пасив от 52 точки, докато при конструкторите Макларън е с 41 точки аванс. Британецът заяви, че с това развитие се надява, че предимството на тима му ще бъде още по-сериозно по време на решаващите 6 старта.