Решаващата част от сезона във Формула 1 се подновява в края на тази седмица, когато е Гран При на САЩ на пистата в Остин, първото от последните 6 състезания. 

Интригата в шампионата е налице, като все още Макс Верстапен води с 52 точки пред Ландо Норис, до края има и 3 спринта, така че британецът има шансове за обрат особено предвид предимството на автомобила си. 

Средно той трябва да сваля по 8,67 точки от предимството на световния шампион на уикенд, така че ако спечели всичко, а нидерландецът е втори, това няма да бъде достатъчно. 

Затова в Макларън се надяват, че другият пилот на отбора – Оскар Пиастри, както и Ферари и Мерцедес, също ще бъдат на ниво и ще вземат точки от Верстапен. 

Основната интрига в навечерието на рестартирането на шампионата е какви промени ще има в Ред Бул и дали те ще донесат очакваните резултати, за да може Макс да бъде много по-конкурентен. 

Все пак и в Макларън, който има предимство в момента, също се очаква да въведат изменения по различни елементи на колите си, макар и не толкова значими, в стремежа отборът да запази предимството си, след като при конструкторите дръпна с 41 точки. 

Макс спечели последните 3 старта на трасето в Остин, където ще има и спринт в събота. Веднага след това са битките в Мексико и Бразилия, а след 2 седмици пауза следват състезанията в Лас Вегас, Катар и Абу Даби. Спринтове ще има още в Сао Пауло и Катар.