В Ред Бул наистина са притеснени, че Макс Верстапен може да напусне отбора, ако не след края на този сезон, то е много вероятно след следващия. 

Нидерландецът все още остава фаворит  за 4-а поредна титла, тъй като води с 52 точки на Ландо Норис, но Макларън има предимство и при 6 оставащи кръга във Формула 1, интригата остава. 

Макс има договор до 2028-а, но слуховете го пращат в Астън Мартин и Мерцедес, а и съветникът м тима др. Хелмут Марко е категоричен, че раздялата е възможна. 

„Да, има такава опасност“ заяви Марко пред „RTL“. „Макс не е от пилотите, които ще подобрят рекордите на Шумахер и Хамилтън, но той иска да печели и обстановката около него да е добра. Ако нещата не му харесват и не му пасват определено може да се очаква да погледне другаде“ добави той. 

„Повечето пилоти имат клаузи за напускане обвързани с представянето на отбора и Макс не прави изключение. Това означава, че ако не му осигурим кола, с която да се бори в челото, раздялата е нещо, което той със сигурност ще обмисли“ каза още Марко.