Люис Хамилтън обяви, че нещата между него и Мерцедес са наред, след като заради стратегическа грешка загуби позиции в Гран При на Сингапур. 

Британецът стартира трети, но бе единствен от лидерите, заложил на гуми софт в първите обиколки. Той обаче нямаше темпо и в крайна сметка остана 6-и, на 2 места зад съотборника си Джордж Ръсел, който стартира с медиум. 

И двамата пилоти не се явиха на пресконференцията след надпреварата, заради прегряване на тялото и чак седмица по-късно Хамилтън коментира случилото се на „Марина Бей“. 

„Знам, че се изговориха доста неща след състезанието в Сингапур, когато стратегията ни проработи. Когато се случи нещо подобно е нормално да има разочарование и бе по-добре да не коментирам тогава, когато емоциите са силни. Знаехме, че стратегията е рискова, но можем да имаме предимство на старта и аз се съгласих. Не преценихме обаче и това, което другите могат да направят“ коментира Люис в Инстаграм. 

„Нещата с отбора обаче са без проблеми. При всичките успехи през годините, които имахме заедно, е нормално да има и падения и лоши моменти. Ще продължим да се подкрепяме до последно“ добави той. 

Хамилтън е 6-и в класирането със 174 точки и 2 победи през сезона, като има 19 точки повече от съотборника си Джордж Ръсел.