В Ред Бул се направиха на ощипани, след като съвсем откровено Даниел Рикардо помогна на Макс Верстапен, правейки най-бърза обиколка в Гран При на Сингапур. 

Австралиецът направи това от 18-а позиция, което нямаше значение за него, но така отне бонус-точката от победителя Ландо Норис, който е конкурент на Макс Верстапен. Напълно бе ясно, че като част от дъщерния тим на Ред Бул – РБ, именно това е причината да се действа так, като самият той го призна след състезанието. 

„В края от отбора ми казаха, искаш ли да направим най-бърза обиколка? Казах си, защо не? Това не бе срещу Ландо, но все пак се надявам в края на сезона Макс да спечели именно с една точка и така ще си гарантирам добър подарък за Коледа“ заяви Рикардо, за когото това вероятно бе последният старт в кариерата му. 

„Тъй като това може би бе последното състезание на Даниел, ние искахме да му дадем шанс да се наслади на един такъм момент и да го запомни“ заяви босът на отбора Лоран Мекис. Отношенията между двата тима отдавна предизвикват полемика, а сега Кристиан Хорнър най-невъзмутима се направи на „ни лук ял, ни лук мирисал“. 

„Даниел очевидно искаше да завърши по възможна най-добрия начин. Трябва да питате РБ за това“ бе лаконичен Хорнър. От Макларън естествено поставиха под въпрос случилото се, въпреки че самият Норис остана спокоен. 

„Във Формула 1 е така, може би отпреди да се родя, така че няма от какво да се оплаквам. И в миналото е имало подобни състезания. Умно от тяхна страна. Щастлив съм за Даниел. Това е“ лаконичен бе Ландо. Неговият бос Андреа Стела обаче, бе по-експресивен. 

„Когато става дума за спортсменство трябва да се подхожда към това с необходимата отговорност. Не зная фактите, но видях, че от РБ тръгнаха за най-бърз тур и го постигнаха. Тук обаче стигаме до въпроса, че в нашия спорт всеки отбор трябва да бъде независим. Тук няма коалиции и това е нещо, което трябва да се реши. Не казвам, че от РБ са искали да помогнат на Ред Бул, но намирам случилото се за наистина любопитно“ каза Стела.