ФИА нареди на Макларън да промени спорното си задно крило, чиято легалност бе поставена под въпрос от конкурентите на отбора. 

Световната федерация проведе разследване заради информацията от Баку за огъването и появата на т.нар „мини DRS“, а още в петък от отбора обявиха, че ще направят корекции. 

От Макларън, който вече е лидер при конструкторите, обаче поискаха и другите отбори да бъдат проверявани по същия начин, а изпълнителният директор Зак Браун бе категоричен: „Ние сме пред всички, така че целта на останалите е да ни забавят. Добре дошли във Формула 1“. 

Иначе претендентът за титлата Ландо Норис оглави втората свободна тренировка на "Марина Бей" в Сингапур, като изпревари само с 0.058 Шарл Льоклер. Усещането е, че утре именно двамата пилоти на Макларън и Ферари, ще се борят за спечелване на полпозицията. 

Карлос Сайнц бе трети, а Юки Цунода и Даниел Рикардо завършиха 4-и и 6-и с колите на RB. Между тях се нареди Оскар Пиастри, но и той, и Ландо обърсаха стените в своите обиколки. 

Световният шампион Макс Верстапен имаше големи трудности и остана чак 15-и, на почти 1,3 секунди от Норис, като пак балансът на колата му не бе наред. Съотборникът му Серхио Перес даде 8-о време, като бе над 4 десети по-бърз от нидерландеца. 

Джордж Ръсел с Мерцедес приключи 7-и, но по-малко от 2 минути преди края на сесията, се удари на един от острите завои и разби предното си крило, но се прибра в бокса на собствен ход. Утре е третата свободна тренировка, а квалификацията е от 16:00 часа.