Бащата на Макс Верстапен има джентълменско споразумение с боса на Мерцедес, съобщава германската медия „F1 Insider”. 

Според информацията Йос Верстапен е гарантирал на Тото Волф, че световният шампион ще премине при Сребърните стрели от сезон 2026. 

Мерцедес силно искаше Макс и за догодина, но в крайна сметка наскоро потвърди Андреа Кими Антонели за партньор на Джордж Ръсел за 2025. Няма обаче яснота кои ще са пилотите след това, когато влизат и новите правила. 

Спекулации за бъдещето на лидера на Ред Бул има отдавна, независимо че той е обвързан с тима до 2028-а. Твърди се обаче, че в контракта има специална клауза, която му позволява да напусне при влошаване на представянето, което се случва точно сега, след като Верстапен няма победа от Гран При на Испания през юни. 

Напускането на Ейдриън Нюи и вътрешните проблеми в отбора, също допринасят за слуховете свързани с Макс, който наскоро бе спряган и за преминаване в Астън Мартин, така че неговото бъдеще се очертава да бъде сериозна тема в следващите месеци. 

Мерцедес спечели 3 победи през тази година, като се счита, че основният акцент обаче е колата за 2026-а, когато правилата ще бъдат различни и когато тимът без съмнение ще иска отново да доминира.