Бившият световен шампион във Формула 1 Деймън Хил е ентусиазиран от случващото се в края на сезона, но все пак смята, че позицията на Макс Верстапен на лидер е по-добрата. 

Ред Бул има сериозни трудности и вече загуби първото място в класирането при конструкторите, но нидерландецът все още е лидер с 59 точки аванс пред Ландо Норис, което до голяма степен се дължи на грешките на британеца и на Макларън. 

„В момента изглежда, че с наближаването на края на сезона, гравитацията все повече дърпа Ред Бул надолу. Конкурентите ускоряват сериозно развитието си, което Биковете не могат да направят и просто трябва да се опитат да контролират пропадането и просто да завършат първи, дори и с точка аванс“ заяви Хил пред „Скай Спортс“. 

„Те вероятно вече са отписали титлата при конструкторите, предвид и лошия късмет на Чеко Перес и наистина не виждам как ще удържат Макларън и Ферари, като е много вероятно дори да завършат трети“ добави англичанинът, който все пак смята, че Макс Верстапен е големият фаворит за нова титла. 

„Той вече е събрал доста точки и това му дава предимство, но въпросът е колко бързо останалите могат да го догонят и колко са по-бързи на обиколка. И все пак по-добре е да си в неговата позиция, защото останалите трябва да увеличат предимството си. От друга страна, преследвачите няма какво да губят. Това е като да носиш бебе, което нямаш право да изпуснеш и Макс е в тази позиция. Останалите обаче не носят бебе, така че могат да рискуват“ каза още Хил.