Какво се случва с Макс Верстапен? Това се чуди световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов. 

Нидерландецът отново загуби точки от Ландо Норис, въпреки че започна с 9 места по-напред от него в Баку, като в последните обиколки допусна да бъде изпреварен от конкурента си, който преди това пък го задържа зад себе си, въпреки че бе с много по-износени гуми. 

Макс обяви, че в тима му са объркали настройките на колата и промените направени след квалификацията не са проработили, но отново знаците, както от него, така и от отбора, не са никак оптимистични. 

„В последните състезания Макс изглежда и звучи мрачно и отпуснато. Той дори не се бори толкова здраво, колкото преди, което е наистина странно. Чуваме го рядко по радиото. Нещо явно се е променило. Той е наясно, че колата не се подчинява, както би искал и не я чувства така добре, както преди, но знаците не са добри” коментира Вилньов. 

Мнозина очакват още по-сериозен спад и в Сингапур, където Ред Бул традиционно има проблеми, а надеждите са възход са свързани с въвеждане на някои значими промени по колата за състезанието в Остин  на 20 октомври, но няма никаква гаранция, че те ще се отразят положително, след като напоследък Биковете определено загубиха вярната посока.