За 4-и път поред в Баку Шарл Льоклер спечели квалификацията преди Гран При на Азербайджан. Пилотът на Ферари и победител на Монца бе над всички и за 26-и път ще започне пръв, като до него ще бъде Оскар Пиастри с Макларън. Макс Верстапен остана 6-и, а големият провал бе за претендента за титлата Ландо Норис, отпаднал още в Q1. 

От Мерцедес излязоха неочаквано с гуми медуим в началото на Q1, а битката бе между Ред Бул и Ферари. Франко Колапинто и като цяло Уилямс вървяха много добре, а Ръсел и Хамилтън очаквано минаха към софт в края, за да преминат напред. Разликите бяха много малки и част от фаворитите трябваше да правят допълнителен бърз тур в края. 

В крайна сметка Льоклер бе най-бърз, Макс се измъкна в края и излезе трети, а големият провал бе за Ландо Норис и Макларън, който остана 17-и, след като допусна грешка в последния си бърз тур и това го поставя в изключително трудна ситуация за утрешния старт. Дани Рик, Валтери Ботас, Гуаню Джоу и Естебан Окон бяха останалите, които не продължиха напред. 

Ред Бул бяха много бързи в Q2, като изглеждаше, че са лишили проблемите си на дългата старт-финална права. Льоклер остана само на 0.014 от Макс, а двата Уилямса влязоха в Q3, което бе страхотно за тях и Колапинто дори бе 6-и. Отпаднаха Беарман, Цунода, Гасли, Хюлкенберг и Строл. 

В решаващата фаза при първите бързи турове времената слязоха под минути и 42 секунди. Льоклер поведе пред Сайнц, Пиастри и Ръсел. Чак след това Перес, а веднага след него бе Верстапен, който допусна грешка и изостана. В края световния шампион не успя да подобри времето си сериозно и остана 6-и. Льоклер свали с почти 2 десети и половина от времето си и грабна полпозицията пред Пиастри, който в края се удари леко в стената, Сайнц и Перес. Следват Ръсел, Верстапен, Хамилтън, Алонсо и пилотите на Уилямс Колапинто и Албън.