Ред Бул показа добро представяне в свободните тренировки преди Гран При на Азербайджан във Формула 1, но доста неща остават неясни, а и разликите са малки. 

Биковете, които са в сериозна криза напоследък само с два подиума в последните 6 старта, са на път да изгубят водачеството при конструкторите, където водят  само с 8 точки пред Макларън, а дори и Макс Верстапен е притеснен за световната си титла. 

Нидерландецът оглави първата свободна тренировка, а във втората макар и да остана 6-и, отново демонстрира добро темпо. Съотборникът му Серхио Перес пък зае обнадеждаващите 3-а и 2-а позиция в двете сесии. 

И двамата показаха много добро темпо в първите два сектора, които са по-бавни, докато губеха около 3-4 десети на дългата над 2 км. старт-финална права, но изглеждат наистина доста по-добре. 

„Мисля, че като цяло денят бе добър за нас. Научихме доста неща и изглеждаме конкурентни, което е хубаво. Работата, която свършихме дава резултат, но тя няма да спре“ заяви Макс. 

Шарл Льоклер бе над всички във втората сесия, след като в първата пилотът на Ферари се удари на един завой и разби предницата на колата си. Като цяло Скудерията показва добра скорост, но и Люис Хамилтън с Мерцедес бе стабилен с 2-о и 3-о място в тренировките. 

Денят не бе особено добър за Макларън, след като Ландо Норис бе 4-и на обед, но едва 17-и във втората тренировка, след като бързия му тур бе разрушен от Пиер Гасли. Оскар Пиастри 6-и и 5-и резултат и засега изглежда, че те изостават малко, но имат възможност да наваксат. Квалификацията е в събота от 15:00 часа.