Макс Верстапен намекна много сериозно, че Астън Мартин е вариант за него в бъдеще, а от отбора, където ще работи Ейдриън Нюи обявиха, че вратите на тима са винаги отворени за нидерландеца.

След се разбра, че легендарният дизайнер ще се присъедини към Астън Мартин от догодина, веднага се заговори, че световният шампион може да го последва и естествено Макс бе запитан за подобна възможност в навечерието на Гран При на Азербайджан. 

„Аз съм работил с него, така че го познавам като човек и знам какво може. Мисля, че всеки би искал да работи с Ейдриън в кариерата си. Така че да, идването му в Астън Мартин прави проекта по-атрактивен” заяви Макс, който не изключи бъдещо преминаване в отбора, но също така заяви, че сега мислите му са другаде. 

„В момента имам други притеснения, с  които съм зает и върху които съм фокусиран. Това е нещо, за което ще мисля за в бъдеще, а не сега” добави световният шампион, който се надява да бъде много по-конкуренте в Баку този уикенд. От Астън Мартин пък го очакват с отворени обятия. 

„Вратите ни винаги са отворени за Макс Верстапен. Когато успееш да привлечеш Ейдриън Нюи това показва, че проектът ти заслужава доверие и това повишава увереността на целия отбор. Мисля, че генерално това променя много неща и ще ни отвори много врати в  бъдеще” заяви шефът на тима Майк Крак.