От Макларън най-накрая са взели решение да атакуват титлата при пилотите във Формула 1 с Ландо Норис, който изостава с 62 точки от Макс Верстапен 8 кръга преди края. Това означава, че вероятно ще налагат отборни заповеди при определени ситуации. 

Разликата можеше да бъде много по-малка, ако не бяха грешки на самия Норис, такива на отбора, както и вътрешната битка между Ландо и Оскар Пиастри, която струваше немалко точки на британеца и в Унгария, и в Италия. 

„Ние сме отдадени на това да печелим, но искаме да го правим по правилния начин. Ще дадем необходимата подкрепа на Ландо, но целта е да го правим без да компрометираме принципите си, а те са, че интересите на отбора  винаги са на първо място. За нас спортсменството е важно и затова искаме да бъдем честни и към двамата си пилоти“ заяви босът Андреа Стела пред „Би Би Си“. 

„Проведохме разговори, които бяха много ползотворни. Когато попитахме Оскар дали би се съгласил да отстъпи победа на Ландо, той каза: Ще е болезнено, но ако това е правилното нещо, ще го направя. Всеки иска да побеждава и аз съм много впечатлен от духа и сътрудничеството, което открих през този период“ добави той. 

Този уикенд е Гран При на Азербайджан, където в Макларън се надяват, че отново ще имат предимство пред Ред Бул и ще направят нова крачка към титлите, както при пилотите, така и при конструкторите.