Макс Верстапен ще бъде следващата голяма цел на Астън Мартин, твърди италианското издание „Аутоспринт“ и съобщава, че собственикът Лорънс Строл вече работи по въпроса, като идеята е това да се случи от 2026-а. 

Както е известно във вторник тимът официално обяви привличането на легендарния дизайнер и инженер Ейдриън Нюи и сега целта е двамата с Макс пак да работят заедно. А това може и да се случи доста лесно. 

Има доста информации, че нидерландецът не е доволен от това, което се случва в Ред Бул, където спадът е много сериозен и дори световната му титла е поставена под въпрос 8 кръга преди края на кампанията. 

Въпреки че той има договор с Биковете до 2028-а, но и клауза, която му дава възможност да напусне при влошаване на резултатите, което би му дало възможност да премине в Астън Мартин и пак да работи с Нюи и Хонда. 

Понастоящем и двамата пилоти на тима – Фернандо Алонсо и Ланс СТрол са обвързани с него до края на 2026-а, но вече се спекулира, че синът на собственика може да отстъпи мястото си на Макс, а самият той да отиде в шампионата по издръжливост. 

Наскоро Верстапен отрече, че раздялата с Нюи и това, че той вече не работи по колата на Ред Бул, е причината за влошаването на резултатите, но мнозина смятат, че е точно така. Двамата поддържат добри отношения, което също е плюс за намеренията на Лорънс Строл.