Eйдриън Нюи е обмисляв да работи с Люис Хамилтън във Ферари, преди в крайна сметка да реши да се събере с Фернандо Алонсо в Астън Мартин. 

Опцията да премине в Скудерията, с която бе свързван, е била наистина много сериозна, но в крайна сметка е бил убеден от Лорънс Строл, който е собственик от „старото поколение“, да продължи да работи в Астън Мартин. 

„Когато обмислях нещата и реших, че ще остана във Формула 1, Ферари бе един от вариантите. Никога не съм крил това, че искам да работя с Люис, но и с Фернандо. Тъй като те обаче бяха в различни отбори, трябваше да избера един“ разкри Нюи пред „Скай Спортс“. 

„Лорънс обаче бе наистина страшно отдаден  и тъй като той е единственият собственик, останал от  старото поколение, избрах Астън Мартин. Преди 20 години за моделът на работа бе Франк Уилямс. Сега Лорънс е единственият като него“ добави дизайнерът, който ще започне новата си работа на 1 март догодина. 

„Всъщност, фокусът ми ще бъде много повече върху колата за 2026-а, отколкото върху тази за 2025. Разполагаме със страхотна база за работа, но първо ще трябва да разбера как работят хората в отбора. При мен обаче винаги напрежението е идвало от самия мен. Късно започнах да разбирам, когато Франк Уилямс каза, че съм най-борбения на пистата. В същото време обаче, във Формула 1 винаги има натиск“ отчете още той.