Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен призова Макларън да подкрепи Ландо Норис в битката за световната титла. 

Британецът изостава с 62 точки от Макс Верстапен, но разликата можеше да бъде много по-малка, ако не бяха серия битки със съотборника му Оскар Пиастри, както се случи на Монца, където от първи на старта, Норис завърши трети. 

Според финландеца, който триумфира именно с автомобил на тима, въпреки че математически Пиастри все още е в борбата, шансовете на Норис са много по-добри и отборът трябва да вземе решение да го подкрепи в битката за върха. 

„Има много фактори, които са замесени. Аз обаче веднага бих взел решение да подкрепя Норис, което е най-логичното в момента. Това исторически не е политиката на Макларън, но отборът трябва да намери консенсус“ заяви първенецът за 1998 и 1999 година, като даде за пример случилото се през 2000 година, когато не успя да триумфира. 

„Аз вече бях двукратен шампион, но след това продължих да водя битки и с Дейвид (Култард). Отново имах шанс да спечеля, но на няколко пъти той не ме пропусна, което ми струваше титлата. Стратегията на отбора да дава равни шансове на пилотите си,  определено изигра своята роля. Разбира се разбирам и гледната точка на Дейвид, но повечето пъти той бе с 3-4 десети по-бавен в квалификацията. Ако на старта успееше случайно да ме изпревари, след това трябваше да ми върне позицията. Това обаче не бе  политиката на Макларън“ добави Хакинен.