Всички предни крила на автомобилите във Формула 1 отговарят на правилата. Това  обявиха от ФИА след съмненията изразени от Ред Бул, че при Макларън и Мерцедес не всичко е изрядно. 

Биковете загубиха доминацията си и са сериозно притеснени, защото до края има цели 8 състезания, в които могат да загубят и двете титли, което през пролетта изглеждаше немислимо. 

От световната автомобилна федерация побързаха да отговорят на боса на Ред Бул Кристиан Хорнър, че всичко е според правилата и във всеки състезателен уикенд има проверки на елементите. 

Въпросителните бяха породени от кадри на Монца, на които се вижда от камера на колата на Макларън, че предното крило сякаш се движи, което е забранено от правилата. 

От Ред Бул, а и от Ферари веднага намекнаха, че има нещо нередно, но от ФИА бяха категорични: „Всички предни крила понастоящем отговарят на правилата за 2024-а година. Ние извършваме поредица от тестове на всяко състезание с камери, които показват други части от крилата, които са различни от официалните“. 

Ред Бул води само с 8 точки при конструкторите, като сега предстоят трудните писти в Азербайджан и Сингапур на 15 и 22 септември.