От Ред Бул намекнаха за нередовност в колите на Макларън и Мерцедес и поискаха от ФИА да прегледа предните крила на съперниците, за които явно се съмняват, че се огъват при движение и стават подвижни, което е забранено. 

Двата отбора създават големи проблеми на Биковете в последните стартове, като Сребърните стрели спечелиха 3 от 4 старта преди лятната пауза, а Макларън е на път да изпревари Ред Бул в класирането при конструкторите. 

От доминацията на тима на Макс Верстапен няма и следа, но в отбора се усъмниха, че не всичко е редовно в автомобилите на конкурентите. 

„Ъгълът им на предните крила е съвсем различен от този на останалите. Правилата са ясни, но това  е проблем на ФИА. Очевидно те са преминали необходимите тестове, но все пак трябва да се интерпретират правилата. Помните, че след Баку 2021 имаше промени и въпреки че нашите крила тогава минаха проверките, бе прието, че все пак има еластичност. Това обаче е нещо, с което ФИА трябва да се справи и ние им вярваме“ заяви Кристиан Хорнър. 

Той дори намекна, че Ред Бул може да погледне към същия вариант на предно крило, ако всичко е наред. „Ако те са редовни, трябва да се присъединим към тази група“ отбеляза босът на отбора.