От Макларън продължават да твърдят, че не дават приоритет на нито един от двамата си пилоти, но в същото време ще преразгледат доста рисковата маневра на Оскар Пиастри срещу Ландо Норис вчера. 

Австралиецът атакува съотборника си във втория шикан и макар да му остави достатъчно място, случилото се определено не бе прието добре от британеца, който впоследствие загуби позиция и от Шарл Льоклер. 

Случилото се прати британеца, който преследва Макс Верстапен за титлата, едва на трето място в крайното класиране и макар и все пак да свали 8 точки от аванса на нидерландеца, те можеха да бъдат и 18, ако бе спечелил. 

„Стартът ни бе отличен и точно това обсъждахме. Мисля обаче, че Ландо остана изненадан от действията на Оскар след това и това е нещо, което ще обсъдим. Маневрата бе наистина агресивна и това изнерви обстановката на пит-уола. Не се докоснаха, но изправарването макар и чиста, бе агресивно. Нашата цел са  и двата шампионата. Ние винаги сме вярвали, че имаме двама пилоти №1 в отбора и те са свободни да се състезават, но по-лесно щеше да бъде Ландо да е лидер и да не трябва да взимаме трудни решения“ заяви големият бос Зак Браун. 

„Ние ще погледнем спокойно на случилото се, като ще чуем и мненията на пилотите. След  това ще преценим окончателно ситуацията. Ако има поука, която можем да си извадим от това, със сигурност  ще го направим за бъдещето. Жалко е, защото имахме скоростта да спечелим. Льоклер рискува, но той бе от по-задна позиция и това бе оправдано. Ние се колебаехме с Оскар за втората смяна, но имахме някои опасения, така че я направихме. Вярвахме, че можем да наваксаме, но Ферари свършиха отлична работа“ отчете шефът на отбора Андреа Стела.