Ландо Норис не бе никак щастлив от действията на съотборника си в Макларън Оскар Пиастри в началото на Гран При на Италия. 

Двамата стартираха от първа редица и бяха фаворити за победата, но макар че британецът запази първото място на първия шикан, веднага след  това австралиецът го атакува и изпревари с доста рискова маневра. 

Впоследствие Ландо загуби позиция и от Шарл Льоклер и в крайна сметка остана трети, зад Пиастри и победителя Льоклер, като съумя да намали изоставането си до Макс Верстапен само с 8 точки, след като можеше да го направи с доста повече. 

„И двамата можехме много лесно да сме аут от състезанието, ако бях спрял с метър по-късно. Ако мога да върна нещата, вероятно щях да действам по-различно, но сега това е положението. Шарл спечели с 2 секунди и това, че мина пред мен вероятно му спечели именно това време“ заяви разочарованият Ландо. 

„Ние нямаше как да направим надпреварата с едно спиране, тъй като износването на предните гуми бе твърде сериозно. Това бе нашата слабост. Оскар спря на лимита и ми остави място, колкото да мина, а аз просто направих така, че да няма последствия. Вероятно можех да опитам да спра по-късно и да го извадя от пистата, но просто бях внимателен, може би прекалено внимателен“ добави той, като обяви, че би се радвал на помощ от съотборника си, но това е решение на отбора, който явно ги оставя да се състезават.

„Това не зависи от мен. Трудно е, защото никой пилот не иска да се получава така. В крайна сметка надпреварите до края намаляват. Скоростта ни отново бе на ниво и мисля, че отново имахме най-бързата кола. Все още работим заедно, но когато си в битката за титлата е различно. Щеше да бъде най-лесно да спечеля, но заради някои глупости това не стана, което е заради отбора, а не заради мен“ каза още Норис.