Босът на Ред Бул Кристиан Хорнър иска бързи отговори, след ужасната квалификация за отбора му на Монца, която ще види Макс Верстапен и Серхио Перес едва 7-и и 8-и на старта в неделя. 

Това потвърди усещането, че спадът при Биковете е много сериозен и световният шампион е изправен пред много трудна задача да прогресира в надпревара. 

„На километри сме от там, където трябва да бъдем. Първоначално нещата не изглеждаха толкова зле, но в Q3 изведнъж се оказахме много далеч от останалите, които пък се подобриха с новите гуми. Трябва бързо да разберем защо се получи така” заяви Хорнър. 

„Просто нямаме обяснение защо с използвани гуми давахме по-добри времена, отколкото с нови. Макс нямаше никакъв баланс и явно има нещо фундаментално, което ни обърква. Въпросът е какво можем да направим сега” добави той. 

Самият Верстапен не бе никак щастлив. „Колата бе страшно трудна за каране. Непрекъснато се появяваха проблем след проблем. Нямах сцепление и не успях да направя гумите да работят, но не знам защо. В дългите серии също не сме особено добри, но просто трябва да променим тенденцията от последните състезания” изтъкна световният шампион и все още лидер в класирането.