Ландо Норис спечели втора поредна квалификация,  а Макларън окупира първа редица за утрешната Гран При на Италия. 

Оскар Пиастри даде второ време и така тимът, който е претендент за титлата при конструкторите, ще започне от възможно най-добрите позиции, въпреки лошите стартове на Норис през сезона. 

Проблемите на Ред Бул се задълбочиха, като Макс Верстапен остана едва 7-и, а Серхио Перес 8-и и утре ги очаква трудна битка и с колите на Ферари и Мерцедес, които са пред тях. Джордж Ръсел ще започне трети, след това са Льоклер и Сайнц за Ферари, а 6-и е Хамилтън. 

В първата фаза Серхио Перес имаше проблеми, но се промъкна напред, а отпаднаха Юки Цунода, Ланс Строл, което бе разочароващо за Астън Мартин, Франко Колапинто и пилотите на Заубер – Валтери Ботас и Гуаню Джоу. Норис и Льоклер бяха над всички. Магнусен пък излезе от пистата и това наложи известно забавяне на втората част, докато се изчисти чакъла. 

Във втората част нямаше изненада, като Фернандо Алонсо остана все пак под чертата, за да се стигне до третата фаза, когато Норис оглави класирането още след първия си бърз тук, докато останалите имаха трудности. Ландо подобри още малко времето си и в крайна сметка остана недостижим на върха, като изпревари с 1 десета Пиастри, докато Ръсел бе само на 0.004 от австралиеца. Първите 6 се вместиха в 2 десети, докато Макс бе едва на 7. 

Алекс Албън и Нико Хюлкенберг допълниха десетката. Състезанието е утре от 16:00 часа.