Люис Хамилтън се надява, че битката за титлата във Формула 1 между Макс Верстапен и Ландо Норис ще стигне до последния старт, но е наясно, че за да се случи това пилотът на Макларън ще има нужда и от късмет, за да се стигне до това. 

9 старта състезания края пасивът на британеца е 70 точки, но усещането е, че Макларън са още по-бързи и това прави нещата наистина интересни в навечерието на Гран При на Италия в неделя. 

„До края има да се раздават още много точки, така че определено смятам, че не е невъзможно. Разбира се ако Макс завършва втори всеки път, това ще му донесе титлата. Норис пък трябва да спечели всичко, но дори и това може да не му стигне, така че ще има нужда и от късмет. Надявам се, че интригата ще се запази до края, защото това би било отлично за феновете. Гледайки представянето на Макларън в Нидерландия обаче, може би ще успеят” заяви Хамилтън. 

Много по-реалистично е Макларън да спечели титлата при конструкторите, след като изостава вече само на 30 точки от Ред Бул, като това би било първия подобен триумф за тима от далечната 1998 и времената на Мика Хакинен и Дейвид Култард. През 2007-а отборът също триумфира с Люис и Фернандо Алонсо, но впоследствие бе дисквалифициран заради „шпионския скандал”. 

„Това, което е наистина страшно вълнуващо е, че те могат да станат шампион при отборите и шансовете им са доста добри. Последният път, когато Макларън взе титлата бе, когато аз бях при тях и въпреки че през онзи сезон първото ни място бе отнето, ние си го заслужихме, благодарение на представянето си. Ако това се случи, би било вълнуващо не само за тях, но и за спорта като цяло” добави седемкратният първенец.