Уилямс Рейсинг ще има нов пилот до края на сезона във Формула 1. Тимът реши да изгони неубедителния Логан Сарджънт и да го замени с аржентинеца Франко Колапинто за оставащите 9 състезания. 

Американецът бе ясно, че си тръгва така или иначе, след като се разбра, че Карлос Сайнц идва на неговото място през следващата година. Поредната му катастрофа обаче, този път в последната тренировка в Нидерландия през миналия уикенд, явно преля чашата. 

Сарджънт не успя да вземе точка през този сезон и се разделя с Формула 1 с едва 1 в 36 старта. За същия период съотборникът му Алекс Албон спечели 31. 

21-годишният Колапинто е част от академията на Уилямс и кара в една от сесиите преди Гран При на Великобритания през юли. Той е 6-и в класирането във Формула 2, като спечели на „Имола”, завърши втори в Барселона и Австрия и взе точки в още 7 старта. Първата му надпревара е още тази неделя на легендарната писта Монца. 

„За мен е чест да дебютирам във Формула 1 с екипа на Уилямс. Точно затова са мечтите. Това е отбор с невероятна история и амбиция да се върнат в челото и нямам търпение да бъда част от това. Концентриран съм и съм готов за предизвикателството” заяви аржентинецът. 

„Да заменим пилот в хода на сезона не е решение, което се взима лесно, но смятаме, че това дава на Уилямс най-добрия шанс да се борим за точки за остатъка от кампанията. Вярваме, че трябва да инвестираме в нашите млади пилоти и Франко получава фантастична възможност да покаже какво може в оставащите 9 старта” изтъкна шефът на отбора Джеймс Ваулс.