В Макларън останаха приятно изненадани от убедителната победа  на Ландо Норис в Нидерландия, но и не се главозамайват. 

Въпреки че отново загуби старта от Макс Верстапен, британецът успя да си върне първото място в 18-ия тур и след това завърши с 23 секунди аванс пред световния шампион. 

Така Ландо свали пасива си в класирането до 70 точки, но знае, че нещата бързо могат да се променят и затова не мисли твърде много напред. 

„Очевидно е, че от известно време имаме доста бърз автомобил. Аз обаче все още изоставам с доста  от Макс, така че мисля единствено за следващия старт. Освен това смятам, че той можеше да бъде доста по-бърз, отколкото показа“ заяви победителят. 

„Не съм шокиран от категоричната ни победа, защото знаехме, че сме бързи, по-скоро съм приятно изненадан. Ландо определено контролираше състезанието. Новите елементи проработиха, но трябва да останем здраво стъпили на земята, защото е ясно, че това няма да се случва всеки път. На Монца ще бъде интересно, защото смятам, че Ред Бул там ще отговорят“ коментира изпълнителният директор Зак Браун. 

„Случилото се надмина очакванията ни. Подобренията по колата ни правят уверени за бъдещето и целта е да сме конкурентни на всяка една писта. Ние се борим с Ред Бул и е вълнуващо, че сме в тази позиция и сме толкова бързи“ изтъкна шефът на тима Андреа Стела.