Шарл Льоклер очаква с нетърпение следващия сезон във Формула 1, когато негов съотборник във Ферари ще бъде Люис Хамилтън.
 
Още преди старта на тазгодишната кампания бе обявено, че британецът ще замени Карлос Сайнц при Скудерията, за да се превърне в 4-ия съотборник в кариерата на монегаска, който обаче е много доволен от това развитие на нещата.
 
„Когато в твоя отбор идва 7-кратен световен шампион, това винаги е добра новина. Това ще е супер-интересно и супер-мотивиращо за мен. Ще е интересно, защото ще мога да се уча един от най-великите в историята, а мотивиращо, защото съм страшно амбициран да покажа какво мога срещу Люис с една и съща кола. Затова очаквам с нетърпение новия сезон” заяви Льоклер пред „Аутоспорт”.
 
„Още когато подписвах новия си договор знаех, че има подобна възможност, но за мен не бе никакъв проблем. И в същото време идването на Люис Хамилтън е много силен знак за отбора. Това може да накара много талантливи хора да дойдат в тима, така че гледах на случващото като нещо наистина позитивно” добави той.
 
„Като пилот за мен ще е еднакво зле, ако съм по-бавен с 2 десети от Хамилтън или от някой друг. Всеки път съм разочарован, когато изоставам от своя съотборник и когато Себ ме биеше направо бях бесен. Така че без значение в каква ситуация се намираш, винаги е тежко, когато биваш побеждаван” изтъкна още Льоклер.