В друга ера на Формула 1  вероятно щях да имам 20 победи и още толкова полпозиции. Това заяви самоуверено пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел в интервю за вестник „Таймс”. 

Макс Верстапен доминира сериозно през 2022 и 2023, печелейки 34 от 44 състезания, а това бяха точно първите години на британеца при Сребърните стрели след период в Уилямс. 

Той съумя да триумфира в Бразилия през 2022, а през тази година взе победа и в Австрия след сблъсъка между Ландо Норис и Верстапен. Джордж можеше да има и още един успех, но загуби победата в Белгия заради техническа нередност на колата. 

„Ако последните 3 години бяха в различна ера, потенциално можех да имам 20 победи и полпозиции и да се боря за титлата всеки път” заяви спокойно Ръсел. 

„Времето ми обаче ще дойде. Когато гледам Фернандо (Алонсо) и Люис (Хамилтън) мисля, че имам още 17-20 години в спорта. Затова в даден момент ще имам шанс. Сега просто е времето на Макс. Неговата ера. Няма обаче гаранции, че в бъдеще това ще остане същото. Никой не знае какво ще се случи, така че аз просто трябва да съм готов” добави той. 

„На 16 години разбрах, че животът не е толкова прост, колкото си мислиш и само талантът ти и скоростта, която имаш, не са достатъчни. Това, че имах 1-2 по-трудни години и бъдещето ми не бе ясно, бе предизвикателство за мен, но и ми се отрази добре впоследствие” каза още Ръсел, чийто тим спечели 3 от последните 4 старта и се надява да продължи по същия начин и след лятната пауза.