Ферари прави значима промяна за колата си за 2025-а, в която ще бъде 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън, твърдят информации на Апенините. 

Британецът взриви Формула 1 след решението си да пристигне при Черните кончета от следващия сезон и в тима вече се готвят сериозно за идването му, опитвайки се да направят колата максимално удобна за стила му на каране. 

Според публикации в Италия Скудерията ще промени предното окачване на автомобила и ще премине към по-разпространената конструкция от вида пул-род, след като до момента използва пуш-род. 

През последните години решенията на Ферари във връзка с окачването често са критикувани, след като и досега тимът и Хаас са единствените, които използват пуш-род задно окачване, при положение, че всички остали минаха към пул-род. 

Такова е окачването и отпред на Ред Бул и Макларън, като се счита, че то носи сериозно предимство в аеродинамично отношение, като подобрява отвеждането на въздуха в предната част на автомобила. 

След като италианците се решават на подобен ход обаче, това ще доведе до редица други изменения и шасито ще бъде доста по-различно от сегашното, като се очаква промяна и по отношение на позицията на пилотите в кокпита. 

Досега основната причина Ферари да не следва тенденцията при окачването бе свързана с вече бившия технически директор Енрико Кардиле, който твърдеше, че анализите не сочат голяма разлика при двата вида.