Легендарният Ейдриън Нюи ще получи 100 милиона долара за 3 години в Астън Мартин, твърдят последните информации около дизайнера. 

Според бившия пилот от Формула 1 Роберт Доорнбос 65-годишният специалист ще получи и доста голяма свобода при взимането на техническите решения, което всъщност отказа Ферари от опитите да го привлекат. 

„Нюи е приоритет за Астън Мартин и привличането му вече е финализирано. Той ще получи 100 милиона долара за 3 години, което е два пъти повече, отколкото взима в Ред Бул, а освен това ще има огромно влияние върху техническите решения. Новата фабрика и аеродинамичен тунел на Астън Мартин са изиграли сериозна роля при решението на Нюи, като официалното съобщение се очаква през септември“ твърди Доорнбос. 

„Неговите изисквания към Ферари са били доста сериозни. Той също е поискал два пъти по-висока заплата, но и сериозен контрол върху техническия екип, което е било твърде много за Фредерик Васьор“ добавя той. 

Специалистът трябва да напусне Ред Бул в първата четвърт на 2025-а година, след  което ще може веднега да започен работа в Астън Мартин и да планира колата при новите правила от 2026-а.